Have

Skygge planter på tør jord

Velsignet med tør jord og (en del af) din have stort set i skygge? Der er masser af planter, der klarer sig meget godt under disse forhold!

Placering af haven
De, der leder efter et hus, vil helt sikkert også se på solens position; er rummet pænt og solrigt, men også: hvordan er haven? Det er at foretrække at have en have, hvor du kan nyde morgenmaden i morgensolen og fange de sidste stråler ved grillen om aftenen. Ikke desto mindre kan du ikke undgå, at visse steder er i skygge enten fra huset eller fra træer eller buske.

Det rigtige sted for hver plante
Dette kan tages i betragtning ved placering af planter. Det gør også en del forskel for en plante, om den er placeret i det lave, våde hollandske polderlandskab eller på de højere tørre sandjorder.

Hvad kan du plante på tør jord i skyggen?
Til at starte med foråret: Løg kan plantes meget godt under løvtræer og buske, der endnu ikke giver skygge. En ru træstamme med de første spæde forårsblomster foran er en poetisk kombination.
Orientalsk agurk er meget velegnet som skyggeplante på tør jord

Trachystemon
Et andet eksempel er Trachystemon orientalis. Trachystemon (orientalsk agurk) er en lavtvoksende plante, der danner tætte puder af blade og har blå blomster om foråret.

Saxifraga stolonifera, også kaldet moderplante, er en dejlig skyggeplante til tør jord

Saxifraga stolonifera
Saxifraga stolonifera (moderplanten) har smukt formede og farvede blade. Om sommeren kan du nyde de hvide blomsterfaner – meget forfriskende på et skyggefuldt sted.

Som skyggeplante på tør jord klarer Epimedium perralderianum sig rigtig godt i haven

Epimedium perralderianum
Epimedium perralderianum (alveblomst) er en stedsegrøn plante med gule blomster om foråret.

Mere end en smuk bunddække. Periwinkle vinca minor er en god plante til et skyggefuldt sted i tør havejord

Vinca
Et bunddække er nyttigt at have så lidt som muligt at bekymre sig om i skyggehaven. Vinca (Periwinkle) er en stedsegrøn bunddække med blå blomster, der blomstrer i lang tid.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *