Have

Vedbend

Klatrende vedbend er en fremragende stedsegrøn klatreplante med gode egenskaber. Den vokser hurtigt og er fremragende til at dække mure, (tråd)hegn og buer. Den vil gøre sig godt på både et solrigt og et skyggefuldt sted i haven.

Hedera hibernica anvendes næsten altid til hurtig, tæt vegetation på hegn og netvægge. Hedera hibernica, også kendt som irsk eller storbladet vedbend, er en kraftig klatreplante og har mørkegrønne blade. Ubeskåret kan den nå en højde på 10 m.

Plantning af efeu

I princippet kan efeu plantes hele året rundt. Marts til begyndelsen af oktober er det bedste tidspunkt at plante planterne i jorden. I denne periode er jorden varm, og rødderne kan udvikle ny vækst. Når det er frostvejr og i meget tørre perioder bør du udskyde plantningen af efeu et stykke tid.

Hold planteafstanden på mellem 4 og 5 planter pr. løbende meter. Lav et hul til planten, og plant den i samme højde som den nyindkøbte efeu-potte. Sæt derefter vedbend i plantehullet. Bland derefter en masse kompost eller god havejord i den opgravede jord for at give efeuen en god start. Endelig skal du vande planten godt.

Efeu har brug for støtte. Hvis efeuen er placeret mod en netvæg, skal skuddene flettes ind i nettet med hånden. Gør dette både i højden og i bredden. Hvis efeuen får nye skud i løbet af vækstsæsonen, kan du flette dem ind igen. Efter halvandet år vil nethegnet være næsten helt overvokset.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *