Have

Sejrende

Salvieurten vokser vildt i Holland, men også i haver. Den store plante med blå tragtformede blomster er kendt for sine dekorative frøstande og brug i tørrede buketter.

Generel
Fåreurt, også kaldet nicandra, er en stor plante med blå, tragtformede blomster og dekorative frøstande, der ofte bruges i tørrede buketter. Du kan nemt dyrke planten. Når du først har luget i haven, sår den lilla-blå bloomer sig selv og giver dig nye planter hvert år uden at skulle gøre noget.
Tang tilhører natskyggefamilien, og alle medlemmer af denne familie er meget giftige.

 

Oprindelse
Planter af natskyggefamilien, omkring 2500 arter, findes ofte i de tropiske og tempererede områder. En af dem er triumfen. Det er hjemmehørende i Peru. Nicandra er formentlig endt i Europa sammen med andre planter, der blev importeret fra Sydamerika, såsom tomat og kartoffel.

 

Navngivning
Det botaniske navn nicandra er afledt af den græske læge Nikandros. Planten blev formentlig allerede på det tidspunkt brugt til medicinske formål. Physaloides betyder magen til physalis lanterneplante. Physalis med orange lanterner har en lukket orange æske med bær, mens bægerbladene er adskilt fra hinanden.

Fåreurt – Nicandra pphysalodes – tilhører natskyggefamilien
Plantens egenskaber
Zegekruid er en etårig plante, som forgrener sig kraftigt og kan blive 1,5 m. Stænglen er kantet og bar. Bladene er arrangeret parvis på stænglen og er normalt ægformede og takkede. Den botaniske form har sorte hår på bladet og delvist en sort lilla stilk og bæger. Kronen er kun i bladaksen. De lyseblå, nogle gange lysviolette, tragtformede blomster udvikler sig til frøstande og lanterner, hvori bær gemmer sig. Frøstandene er først grønne, senere lysebrune. bægerbladene vokser ikke sammen. Så det forbliver en åben lanterne. Når blomsterne ser på dig, vender frugten nedad.

Læs mere Katteoverskæg
Salvieurten blomstrer fra juni til oktober, især omkring kl.

 

Tonehøjde
Enhver jord er velegnet til ukrudtet. Du sår frøene på stedet i midten af ​​april. Hvis for mange frø spirer, så tag det væk, du ikke kan bruge, eller giv dem til en anden. Når du først har denne plante i din have, vil enårige selvsåning hvert år. Den vokser bedst på et solrigt sted. Zegekruid er velegnet til grænsen, langs stien eller i sommerhushaven. Den kommer til sin ret som en ensom.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *